Je kunt beginnen met de vraag wat is glamour fotografie nu precies, want voor de één is dat heel iets anders dan voor de ander. Om te beginnen heeft een glamour foto een sensuele uitstraling. Het laat het model op haar of zijn mooiste manier zien. Belichting en nabewerking van de foto zijn van groot belang, maar je kunt er als model zelf ook wat aan doen.

Je hoeft echt geen perfect lichaam te hebben, ik heb modellen gefotografeerd die een maatje meer hadden en daar geweldig mooie foto's mee gemaakt. Zorg er voor dat je mooi bent opgemaakt, voor de foto mag dat best iets meer zijn dan je normaal zou doen. Zorg dat je de kleding en spullen die je wilt gebruiken bij je hebt.

Hoe gaat zoiets in zijn werk. Eerst neem ik de tijd om met je door te spreken wat jij onder glamour verstaat en wat voor foto's jij zou willen hebben. Het worden tenslotte jouw foto's.

Vervolgens gaan we een proef fotoshoot doen. Ik laat je daarbij even wennen aan het voor de camera staan, het poseren en je went aan al die lampen. Daarbij kijk ik bijvoorbeeld in welke stand je gezicht het beste overkomt.

Nu wordt het serieus, nou ja we gaan nu de echte shoot houden. Mijn streven van een fotoshoot is dat er prachtige foto's gemaakt moeten worden, waar het model meer dan tevreden mee is, maar tijdens de shoot een beetje humor en een ontspannen sfeer, wil ik ook graag realiseren.
We bekijken samen de keuze van kleding, pose etc. Alle ideeën die je daar zelf over hebt zijn natuurlijk welkom. Maar heb je die niet, "do't worry" dan kom ik met de voorstellen. Ik werk zeer relaxt, tussen door een praatje, wat te drinken dat hoort er allemaal bij.

Na de fotoshoot gaan alle foto's met mij mee. Maak je geen zorgen ik zorg ervoor dat de foto's aleen en dan ook echt alleen bij mij blijven. Ik heb daar speciale apparatuur en software voor. Zodra ik tijd heb maak ik een selectie van de mooiste foto's en bewerk die. Als alles gereed is dan plaats ik de foto's op een server en stuur een mail zodat je de foto's kunt downloaden.

Je krijgt normaal 2 dezelfde series foto's 1 serie is in hoge resolutie, die kun je gebruiken om af te laten drukken, ook in grote formaten. De tweede serie is in lage resolutie en er staat een klein watermerk op. Die kun je gebruiken om de foto's te plaatsen waar jij dat wilt. Dat watermerk is niet voor niets want de auteurswet is van toepassing, dus anderen mogen jouw foto's niet zonder jou toestemming gebruiken.

Ik publiceer alleen foto's waarvan jij/jullie mij toestemming hebben gegeven. Geef je die niet dan worden na 2 weken alle foto's vernietigd.

Mocht je vragen hebben en meestal zijn die er wel stuur mij dan een berichtje via het contactformulier. Ik hoop eens prachtige fotoshoot van je te maken.Een fotoshoot kan op vele locaties plaats vinden. Ik heb alle apparatuur en achtergronden die mobiel zijn. Zo kan een fotoshoot gewoon in een huiskamer worden gemaakt of op een door jou/jullie gewenste locatie. Ook beschik ik over een verwarmde/gekoelde ruimte die ik als fotostudio kan gebruiken.

Hieronder zie je een gedeelte van een fotoshoot, waarbij het model toestemming heeft gegeven voor publicatie.

Het gebruik van deze foto's is conform de auteurswet niet toegestaan.

 

X

Niet toegestaan.

De auteurswet is van toepassing.