top1

Ken je ze nog die fotorolletjes? Je kon er maximaal 36 foto's mee maken en dan was het volgende rolletje aan de beurt. Later na het ontwikkelen zag je pas hoe de foto was geworden. En was er een foto niet goed gelukt dan was er weinig meer aan te veranderen.

fotorolletjekingstonGelukkig gaat dat tegenwoordig toch allemaal een stuk anders. En dat anders is wel heel veel anders. Je kunt de foto meteen op een schermpje zien, dus je weet al of de foto gelukt is. Maar die 36 opnames zijn nu ook verleden tijd. Want waar je vroeger 50 rolletjes voor nodig had, gebruik je nu één kaartje.

Tegenwoordig is iedereen fotograaf. Eerst had je nog een kleine digitale camera nodig, maar nu zit de camera gewoon in je mobiele telefoon. Leuk die foto's even naar Facebook sturen of gewoon als aandenken. Maar of de kwaliteit van al die foto's nu zo bijzonder is. Natuurlijk zit er wel eens een goede foto tussen, maar meestal zie je zelf ook wel dat het niet echt lijkt op wat een fotograaf er van maakt. Dat is ook niet zo gek, want tenslotte heeft een goede fotograaf een foto opleiding gehad, heeft duurdere apparatuur en vooral veel praktijk ervaring.

Untitled-2

KNOP02